Zadels Wintec & Arena

Handig, comfortabel & gebruiksvriendelijk

Wintec heeft steeds zadels willen bouwen die handig in gebruik zijn en comfortabel. Door toonaangevend te zijn met innovaties en voornamelijk zadels te bouwen die zeer weinig wegen, onderhoudsvriendelijk zijn en in alle weersomstandigheden kunnen gebruikt worden, is het vrij eenvoudig te verstaan waarom Wintec wereldmarktleider is voor synthetische zadel. Het ruime Wintec-assortiment biedt niet alleen up-to-date ontwerpen, maar stelt ook nieuwe normen voor de ligging op de paardenrug, het comfort en de communicatie tussen paard en ruiter.

De waarborg van Wintec

Voorwaarden

 • De waarborg begint vanaf de aankoopdatum van uw Wintec-zadel.
 • Het waarborgbewijs bestaat uit zowel de afrekening van de dealer waar je je zadel gekocht hebt als de ingevulde waarborgkaart van Wintec.
 • Een herstelling of vervanging onder uw Wintec-waarborg verlengt uw Wintec-waarborgperiode niet
 • Uw Wintec-waarborg wordt verwerkt door de gebruikelijke dealers.

Wat is gedekt door de waarborg ?
Uw Wintec-zadel (of een deel ervan) wordt kosteloos vervangen of hersteld indien er binnen de twee jaar na aankoop defecte materialen of fabricagefouten blijken te zijn of als er gedurende tien jaar na aankoop een breuk in de boom wordt vastgesteld.

Wat is niet gedekt door de waarborg ?

 • Normale slijtage
 • Toevallige schade, fouten veroorzaakt door onzorgvuldig gebruik, onzorgvuldigheid of verwaarlozing
 • Gebruik van het zadel voor iets anders dan paardrijden
 • Gebruik van andere onderdelen of toebehoren dan die welke zijn geproduceerd of aanbevolen voor gebruik met of in een Wintec-zadel
 • Herstellingen of aanpassingen uitgevoerd door derden die niet in overeenstemming zijn met onze aanbevelingen
 • De pasvorm van het zadel zelf

Als u denkt dat u een vraag voor waarborg heeft
Neem dan contact op met de winkel waar u uw zadel heeft gekocht om uw zorgen te bespreken. Neem het originele aankoopbewijs van je zadel en de waarborgkaart van Wintec, samen met het betreffende zadel mee naar de winkel waar u het zadel heeft aangekocht. Uw verdeler kan u dan helpen bij de beoordeling of het zadel een defect heeft dat onder de fabriekswaarborg valt. Daarna zal de dealer contact nemen met Wintec met betrekking tot de waarborgvraag.

Onderhoud van uw Wintec-zadel
Wintec-zadels zijn zeer eenvoudig te reinigen. Maak je zadel nat met water, waaraan je ofwel Wintec-Cleaner toevoegt ofwel een verdund mild reinigingsmiddel. Voor hardnekkige vlekken kan u een kleine hardere borstel gebruiken. Daarmee is het mogelijk vastgedroogd vuil eenvoudiger te verwijderen. Laat na de reiniging je zadel gewoon drogen.

Behandel een Wintec-zadel nooit met ledervet of een ander lederverzorgingsproduct. Bepaalde Wintec zadelmodellen hebben onderaan aan de zadelkwartieren een lederen slijtstuk.Dit leder dient wel verzorgd te worden met een goede lederbalsem, bijvoorbeeld Bates lederbalsem. Er dient voor gezorgd te worden dat deze ledergedeelten niet met overdreven hoeveelheden water in contact komen.

Wintec-zadels worden aanbevolen gebruikt te worden met Wintec stijgbeugelriemen en met een Wintec-singel met rolgespen. Een Wintec-singel met rolgespen zal een langere levensduur van de riemen van je Wintec-zadel, de stoten genoemd, garanderen.

 

 

Wintec-zadels maken het paardrijden comfortabeler en makkelijker. Ze combineren wereldwijde innovaties met high-tech materialen die resulteren in lichtgewicht, waterproof en makkelijk te verzorgen zadels. Of je nu aan paardrijden doet op hobbyniveau of als professional, in de Wintec-collectie vindt u vast een zadel op maat van uw wensen.

Nagenoeg alle Wintec-zadels zijn voorzien van zowel de Cair-kussens als de Easy-Change-Fit-Solution. Dit houdt in dat het kopijzer van de zadels aanpasbaar is aan de breedte van de paardenrug en dat de luchtkussens en de kussens van de zadels daarenboven nog eens aangepast kunnen worden aan de specifieke vorm de de paardenrug.

Deze innovatieve technieken zorgen ervoor dat je in alle comfort kan paardrijden.

 

Sinds begin 2020 introduceerde Wintec de term HART, die een samentrekking vormt van Horse And Rider Technology

Zadels die aan de HART-norm voldoen hebben steeds

 • Beschermende demping met het Cair-Cushion-System
 • Nauwkeurige pasvorm op maat met de Easy Change Fit Solution
 • Elastiflex Tree
 • Free Movement, de Performance Panel Technology
 • Superieure rijprestaties, de Comfort Seat Technology

Zadels die met al deze punten zijn voorzien, worden genoemd te voldoen aan HART. Aan deze normen zullen vanaf nu alle zadels van Wintec (en Bates en Arena) voldoen. Daarom zal de HART-melding op alle zadels vermeld worden, dit in de plaats van alle deelnormen die onder HART genoemd worden. HART zorgt dus voor zowel een gepersonaliseerde pasvorm als een gelijke gewichtsverdeling en een vloeiende vering door de brede kussens.Op deze wijze worden de bewegingsvrijheid, de expressie en de houding van het paard nog merkelijk verbeterd.

Flexi-Contourbloc
De benen van de ruiter liggen net in of achter de Flexi-Countourbloc.

Deze zijn individueel aanpasbaar, zowel voor- als achterwaarts, zodat de optimale beenpositie ingesteld kan worden.

Flexibloc
Een Flexibloc kan, afhankelijk van de wens van de ruiter, aangepast of verwijderd worden.

De Flexiblocs kunnen in meerdere maten los per paar geleverd worden.

Adjustable Ergonomic Stirrup Bars
Voor wedstrijdruiters is een nauwkeurige instelling van de beugelriemhaken van belang. Deze beugelriemhaken zorgen daarvoor en zijn op vier posities verstelbaar.

De Adjustable Ergonomic Stirrup Bars zijn regelbaar over een afstand van ongeveer vijf centimeter, wat een redelijk behoorlijke invloed kan hebben voor een optimalere beenligging.

Equi-Leather
Equi-Leather is een uitzonderlijk synthetisch materiaal met een zachte leder-look. 

Equi-Leather wordt in hoofdzaak gebruikt voor het model 500 in zijn verschillende uitvoeringen.

Equi-Suède
Equi-suède is een synthetisch materiaal met een suède-achtig uitzicht.

Het is uiterst luxueus en zacht wat het extra comfortabel maakt en de antislip zorgt voor een zeer vaste zitting.

Equi-Suède wordt verwerkt in zowel de Wintec-Pro als de 2000-modellen.

Equi-Fabric
Dit duurzaam en sneldrogend synthetisch materiaal wordt gebruikt voor de modellen van de WintecLite-reeks.
Equi-Leather-Grip
Dit unieke materiaal zorgt voor extra grip en stabiliteit op de kussens van de zadels.
Equi-Fabric-Grip
Dit materiaal zorgt voor extra brede kussens om het gewicht beter over de paardenrug te verdelen en wordt gebruikt bij de kussens van de WintecLite-reeks.