Bodyprotectors

Bodyprotectors

Individueel aan te passen met vakkundig advies

Een bodyprotector of valvest dient perfect te passen om de nodige veiligheid te kunnen bieden. Een lichaamsbeschermer dient daarom steeds nauw aan het lichaam te worden gedragen en mag zeker niet over een dikkere jas of andere kleding gedragen worden.

De kwaliteit van de vulling
De vulling van een goede bodyprotector bestaat uit meerdere lagen van een materiaal dat soepeler wordt door de lichaamstemperatuur van de persoon. Vele valvesten of bodyprotectors zijn helaas niet van zo’n soort vulling voorzien. Dit soort veiligheidsvesten of valvesten zijn dan ook te stug en niet aangenaam om te dragen. Daarenboven bieden ze ook nauwelijks bescherming aan de ruiter tijdens een mogelijke val.
 
De juiste lengte van een valvest
Een valvest of bodyprotector dient zowel de goede omvangmaat te hebben als de juiste lengte. Onderaan de rug van de ruiter moet een valvest net het staartbeentje van de ruiter kunnen beschermen, maar de bodyprotector mag zeker niet op het zadel rusten tijdens het paardrijden.
 
Dames
Lichaamsbeschermers of bodyprotectors bestaan voor dames in een ruim gamma aan modellen, geschikt voor een ruim gamma aan lichaamstypes ruglengtes zodat elke vrouw een goede pasvorm vindt. Een goede bodyprotector voor dames dient zo gemaakt te zijn dat hij ook rond de boezem comfortabel blijft aanvoelen.
 
Heren
Het gamma voor heren is opgebouwd in functie van hun typische lichaamsvormen. Bodyprotectors voor heren moeten rekening houden met diverse schoudermaten en moeten ook voldoende ruimte bieden rond de borstkas. Door het ruime matengamma kan de ruglengte hetzelfde blijven terwijl de borstomvang groter wordt.
 
Kinderen en tieners
Een jonge ruiter heeft een bodyprotector nodig die past bij zijn of haar gestalte, maar die toch rekening houdt met het feit dat hij of zij nog opgroeit. Om die reden dient een goede bodyprotector voor kinderen niet alleen in standaardmaten beschikbaar te zijn, maar in korte, normale, lange en extra-lange maten.
 
Technologie van goede lichaamsbeschermers of bodyprotectors
Bodyprotectors zijn ontworpen om het lichaam van de ruiter te beschermen. Daarbij wordt vooral gefocust op de vitale organen en het skelet. Lichaamsbescherming is uitermate belangrijk en daarom optimaliseren de betere fabrikanten nog elke dag hun producten.  
 
Aandacht voor juiste materialen
Airowear, een Engels bedrijf, werkt constant samen met leveranciers van over de hele wereld om materialen te ontwikkelen die aan steeds betere eisen voldoen om vervolgens in hun lichaamsbeschermers te verwerken. Die materialen dienen van de zulke kwaliteit te zijn dat ze de impact van hekken, hindernissen, palen of andere obstakels bij een val met een lichaamsbeschermer kunnen opvangen. De selectie van de juiste beschermingsmaterialen die in valvesten of bodyprotectors verwerkt worden gebeurt uiteraard binnen de beperkingen van gewicht, ademend vermogen, flexibiliteit, elasticiteit en andere normen van de beschermingsmaterialen.

 

Ons aanbod: